Čokoládový dort Mocha

Doba přípravy::
45 minut
Doba chládnutí::
2 minut
Plech na pečení o průměru 26 cm

Čokoláda a káva je spojení opravdu nebeské. Dort Mocha si oblíbilo již mnoho milovníků kávy, a proto zkuste tímto receptem překvapit vaše hosty i vy. Ať už hledáte netradiční vánoční dezert nebo jednoduchý moučník na nedělní odpoledne, tento koláč bude to pravé pro jakoukoli příležitost. Díky čokoládě je dort příjemně sytý, takže vám k potěše chuťových pohárků postačí i malý kousek.

Ingredience

  • Korpus dortu mocha:
  • 350 gramů pšeničných sušenek s čokoládou (nebo jiných sušenek)
  • 125 gramů másla

Korpus:

01

Rozpusťte máslo na pánvi.

02

Sušenky rozdrťte například v kuchyňském robotu nebo v hmoždíři.

03

Máslo smíchejte se sušenkami.

04

Plech pokryjte pečícím papírem a sušenkovou směs na něj rovnoměrně rozetřete.

05

Těsto pomačkejte lžící a nechte alespoň 10 minut v lednici zatuhnout.

Mezitím si připravte polevu na dort:

01

Připravte si kávu podle své chuti, doporučujeme použít kávové kapsle L'OR Espresso Forza, které nabízejí výraznou chuť kávy s nádechem čokolády, což se k dortu velmi dobře hodí.

02

V rendlíku smíchejte šlehačku s medem, přiveďte k varu a vlijte 40 ml připravené kávy.

03

Do misky vložte nasekanou čokoládu, přelijte ji vroucí šlehačkovo-kávovou směsí a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.

04

Do směsi přidejte máslo a zpracujte do polevy pomocí ručního mixéru.

05

Korpus vyndejte z lednice a nalijte na něj připravenou polevu.

06

Nechte ztuhnout v lednici alespoň 2 hodiny.

Poleva z čokoládové šlehačky:

01

Smíchejte kakao, cukr a vodu, dokud se vám nevytvoří tužší hmota.

02

Šlehačku smíchejte se ztužovačem.

03

Obě směsi promíchejte v mixéru nebo kuchyňském robotu, dokud se nevytvoří lehká čokoládová šlehačka.

04

Mocha dort ozdobte čokoládovým krémem.

05

Můžete ho ozdobit i čokoládovými hoblinkami.