Kávový cheesecake

Servings: Voor een springvorm van 24 cm
Doba pečení: :
55 minut
Doba stydnutí::
1 minut

Máte rádi cheesecake, a zároveň máte chuť na silné espresso? Zkuste kávový cheesecake, který uspokojí obě vaše chuťové touhy. Tento jednoduchý kávový dezert s korpusem ze sušenek je perfektní pro posezení s přáteli a rodinou. Ale nezapomeňte si schovat alespoň kousek pro sebe.

Ingredience na rozkládací formu na dorty o průměru 24 cm:

Ingredience

  • 170 g vašich oblíbených sušenek (například sušenky Oreo®*, sušenky Digestive nebo grahamové krekry)
  • 90 g rozpuštěného másla

Příprava

01

Předehřejte troubu na 180 stupňů a vymažte formu na dort máslem.

02

Sušenkovou směs rovnoměrně rozprostřete na dno formy a utlačte tak, aby vznikl pevný základ.

03

Sušenky na korpus vložte do mikroténového sáčku nebo utěrky a rozdrťte je válečkem. Poté je nasypte do misky a smíchejte s rozpuštěným máslem.

04

Uvařte kávu a odložte si ji stranou, později ji vychlazenou budete potřebovat do sýrové směsi.

05

Smetanový sýr vyšlehejte v elektrickém mixéru při nízké rychlosti po dobu asi tří minut. Pomalu přidávejte cukr, špetku soli, a nakonec mouku a vše důkladně promíchejte.

06

Následně přidejte crème fraîche a vejce a jemně promíchejte tak, aby směs zůstala nadýchaná.

07

Nakonec vlijte do krémové směsi espresso.

08

Sýrovou směs vložte do formy na vrstvu rozdrcených sušenek a formou několikrát lehce bouchněte o pracovní plochu či dlaň, aby se odstranily vzduchové bubliny.

09

Dort pečte asi 15 minut na 180 stupňů a následně snižte teplotu na 110 stupňů a pečte dalších 40 minut.

10

Po upečení vyjměte cheesecake z trouby a opatrně s ním zatřepte. Pokud je směs pevná, dort je upečený.

11

Cheesecake nechte ještě hodinu vychladnout v troubě s otevřenými dvířky.

12

Vychladlý dort vložte do chladničky a nechte minimálně šest hodin ztuhnout.