Překvapte své hosty nadýchanou kávovou pěnou. Naservírujte jim výborný dezert se silnou kávovou příchutí s oblíbeným espressem nebo ristrettem.
Navíc si kávový mouse můžete připravit klidně den předem!
Uvařte si vaše oblíbené espresso nebo ristretto. Káva musí mít výraznou chuť, aby se v dezertu projevila, takže se nebojte intenzivních příchutí.
Odměřte 60 ml horké kávy, přidejte špetku soli a dejte ji vychladnout do lednice.
Do studené kávy zapracujte pomocí tyčového mixéru žloutky a uložte ji do zpět do chladničky.
Do smetany přidejte polovinu cukru a vyšlehejte ji, dokud nezhoustne.
Kávovou směs postupně vmíchejte do tuhé šlehačky a následně přidejte citronovou šťávu a znovu zamíchejte.
V nerezové misce vyšlehejte bílky se zbylým cukrem do tuha.
Následně pomocí stěrky jemně promíchejte kávovou směs s bílky.
Kávovou pěnu rozdělíme do slavnostních sklenic a necháme vychladit alespoň 6 hodin v ledničce.