Makronky cukrářky Ivety Fabešové

Pokud milujete pečení a neodradí vás ani složitější recept, pak je pro vás sladké opojení v podobě francouzských makronek jako stvořené. Naplno si je vychutnáte v přítomnosti nejmilovanější osoby a se šálkem oblíbené kávy. Kdyby se vám do přípravy makronek nechtělo, ale rádi byste je ochutnali, můžete si na tuto sladkou pochoutku zajít do kavárny Ivety Fabešové ve Werichově vile a dát si k nim výtečnou kávu L´OR.

Ingredience

  • Korpus Makronek - 20 kusů
  • 333 g moučkového cukru
  • 333g mandlové mouky
  • 90 ml vody
  • 333g cukru krupice
  • 122g bílků g
  • 4 g červeného práškového barviva

Příprava

Korpus Makronek

01

Do mísy prosejte moučkový cukr s mandlovou moukou. Vodu a cukr vařte v rendlíku na teplotu 118 -121°C. Mezitím začněte šlehat 122 g bílků.

02

Sirup požadované teploty přilijte ke šlehajícím se bílkům. Vyšlehejte do hustého sněhu a přidejte barvivo. Polovinu sněhu zamíchejte do prosáté směsi.

03

Přidejte 122 g bílků, zamíchejte a následně přidejte zbytek sněhu. Těsto by mělo mít konzistenci lávy.

04

Pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou nastříkejte na plech vyložený pečicím papírem makronky o průměru 4 cm.

05

Dlaní poklepejte plech ze spodu na každém rohu, aby si nastříkaná směs sedla. Nechte zaschnout cca hodinu, hmota se nesmí lepit na prsty.

06

Pečte při 130 °C asi 13 minut. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout na plechu.

Čokoládová náplň

01

Čokoládu rozpustíme, smetanu ke šlehání s invertním cukrem nahřejeme a poté emulzujeme s čokoládou pomocí ponorného mixéru.

02

Přidáme máslo zahřáté na 37 °C a opět emulzujeme. Následně necháme zchladit.

03

Poté naneste krém pomocí cukrářského sáčku na plochou stranu kolečka makronky tak, aby po obvodu zůstal volný pruh.

04

Přilepte druhé kolečko makronky.